Ordförandens rader

Det går snabbt när man har roligt, ibland går det snabbt även fast man inte har roligt. Jag tänker främst på det som händer runt omkring oss. En vård som fortfarande går på knäna, kommuner och myndigheter som kämpar med smittspridningar, vaccineringar förutom allt det ”vanliga” som ska fungera för oss som lever och bor i Sverige.

Själv har jag fått min första dos vaccin och det har ju gjort en hel del, nu kan jag ju träffa barnbarnen i alla fall utomhus. I hundvärlden händer kanske inte så mycket just nu förutom att hundförsäljningen verkar slå rekord. I dagarna har det ju dock aviserats lite lättnader i restriktionerna för vissa verksamheter, hur det påverkar oss i hundklubbar återstår att se, förhoppningsvis kanske viss utställnings och tävlingsverksamhet kan komma igång.

Klubben och vår verksamhet undrar du naturligtvis?

Styrelsen jobbar för högtryck med vår rasspecial i Gränna, beslut har tagits att vi kör och vi försöker anpassa oss till det regelverk som finns och som vi känner till idag.

Du kan även läsa mer om läget här på hemsidan, då det ligger lite info om vårt arbete ute nu.

Helgen kommer att bestå av gemensam aktivitet utomhus på lördagen, årsmötesförhandlingar som vi försöker kombinera inne/ute, följer på eftermiddagen och senare under kvällen jobbar vi på med att få till en gemensam stund för lite mat och umgänge, det blir i år inget restaurangbesök utan någon form av Buffé i egen regi. Söndagen vigs åt utställning med domare Monica Stafberg som kommer att bedöma våra hundar. Så håll utkik här på hemsidan, i vår tidning och på Facebook för mer information och inbjudan.

Men vi kör och datumet är 28/29 augusti, hoppas vi syns då.

Som ni vet tillhör vi gruppen numerärt små raser NSTR och där planeras för någon form av gemensam träff första helgen i oktober, hoppas att vi får till det och att vi kan ses även där.

Och så min och styrelsens framtid undrar naturligtvis den nyfikne, valberedningen har jobbat på och de har nog ett färdigt förslag vid det här laget, jag ser verkligen fram mot årsmötet och det styrelseval som skall hållas då.

Nu får det räcka för den här gången, jag tror jag ska gå ut och känna på regnet och lyssna på gräset när det växer.

Håll avstånd tvätta händerna och ta hand om dina fyrbenta vänner.

Voffvoff / Lars

INBJUDAN TILL GRÄNNA 28/29 augusti 2021

Varmt välkomna till Strävhåriga Foxterrierklubbens dagar. Vi håller till på Gränna Camping och Gränna AIS fotbollsanläggning Ribbavallen i Gränna. Vi börjar helgen på lördagen kl 13-16 med aktivitetseftermiddag. Årets tema är gemenskap, tillsammans lär vi oss mer om berikning tillsammans med din hund, i anslutning till detta genomför även en gemensam tipspromenad där vi lär känna varandra och våra hundar.

På kvällen årsmöte kl. 17:30

Efter årsmötet kommer det för de som önskar intas en gemensam buffé.

På söndagen håller vi vår årliga Rasspecialutställning kl. 12:00 under familjära former. Utställningen sker under familjära former och alla är hjärtligt välkomna. Domare i år är Monica Vikner Stafberg.

Alla aktiviteter genomföres på Ribbavallens fotbollsplan och i anslutning till Gränna AIS klubbstuga – Frasses hörna.

I år följer vi självklart de regler och förordningar som finns angående Corona-situationen, därför kommer de flesta aktiviteter att ske utomhus.

Klicka på läs mer för att hitta anmälan till gemensam buffé på lördagen samt anmälan till rasspecialutställning. Givetvis hittar ni övrig information som rör Gränna-helgen.

VÄLKOMNA!

Styrelsen
Strävhåriga Foxterrierklubben

Läs mer

Skriv under uppropet mot hundsmuggling och massimport

17 maj 2021SKK kräver politiska åtgärder för att komma åt problemet med smuggling och massimport av hundar. Därför har vi startat en namninsamling som senare ska överlämnas till våra beslutsfattare. Utöver smugglingen av hundar förekommer en mer systematiskt handel där vår svenska lag i dagsläget möjliggör obegränsad import av hundar bara man har ett importtillstånd. Dessa hundar säljs sedan vidare på den svenska marknaden av tredjehandsparter. Till skillnad från smugglingen, där det är uppenbart att en hund förts in landet illegalt, har importören eller transportören ett tillstånd att föra in hundarna till Sverige. Men hundarna kan likväl komma från valpfabriker i sitt hemland och med falsk dokumentation. Genom att skriva under uppropet kan du bidra till politiska åtgärder som sätter stopp för hundsmuggling och massimport av hundar.

Läs mer

Raskompendium

Det nya raskompendiet, godkänt av Svenska Kennelklubben och använt vid dommarkonferensen i Malmö nov-2017 finns nu att köpa.

Kompendiet innehåller komplett rasbeskrivning och många beskrivande bilder. Kompendiet kostar 100:-/st inklusive emballage och frakt.

Beställning görs enligt följande. Sätt in 100:- på kontonummer SHB 916645088 clearing 6875. Ange ditt namn och medlemsnummer som inbetalare.

För beställare utomlands gäller IBAN:SE6000 0000 0009 1664 5088, BIC:HANDSESS.

Vid frågor välkommen att kontakta Christina Boberg stravaren@boberg.nu.

Planerar du att para din tik – läs det här först!

Svenska Terrierklubben har, förutom berörd rasklubb delgivits nedanstående information från SKKs uppfödar- och kennelkonsulentkommitté, allt enligt uppdrag från Agneta Lönn på SKKs juridiska avdelning. Greppet att tillskriva klubbar eller uppfödare för en hel ras, med hög andel brott emot grundreglerna, har vi inte sett av tidigare och vi kan inte annat än att ställa oss bakom SKK/UKKs vädjan till en bättre efterlevnad av grundreglerna som nu riktas till jack russell. och strävhårig foxterrieruppfödare inom terriersfären. Androm till varnagel som man sade förr, ett varnande exempel för alla uppfödare att dra lärdom av.

Läs mer

Valpar till salu

Valpar väntas

Resultat från utställningar

Här kan du följa hur det går för våra Strävhår.

Läs mer

Bli medlem i klubben

Som medlem får du vår tidning STRÄVAREN i mars, juni, september och december. Du är också mycket välkommen att deltaga i olika aktiviteter som klubben anordnar. Du och din hund är mycket välkommna att deltaga i våra aktiviteter på RASSPECIALEN som vi anordnar varje år i augusti.

Läs mer

Medlemmar!

Alla klubbens medlemmar får ett nummer i vårt register. Medlemsnumret står på kuvertet som Strävaren skickas i. När Ni anmäler er till utställningar eller andra arrangemang i klubbens regi samt gör betalningar till klubben. Var vänliga att ange ert medlemsnummer det underlättar mycket för dem som administrerar vår verksamhet.
De medlemmar som är sena med inbetalningen av medlemsavgiften kommer i fortsättningen att få tidigare nummer av Strävaren i samband med massutskick av "nästa" nummer. Nya medlemmar får självklart sin Strävare så snart de har gått med i klubben.
Om ni byter adress glöm då ej att meddela detta till klubben. Då har Strävaren lättare att hitta hem till er.
/Styrelsen

Klubbshop

Strävhåriga Foxterrierklubben har inlett ett samarbete med Jiteshop. Välkomna att beställa!

Läs mer

Logga in

Välkommen att skapa ett konto för att få tillgång till att ladda upp bilder och dela dessa här på hemsidan samt tillgång till tidigare nummer av vår tidning Strävaren.

Logga in     Skapa konto

Kalendern

08-28 Gränna 2021

Läs mer

Nationell dag för Strävhårig Foxterrier

Den 19:e oktober 2014 runt om i landet samlades för första gången Foxterriers för att fira vår egna nationella dag.

Läs mer

Annonser

Uppfödare

Det finns för närvarande 21 uppfödare av strävhårig foxterrier. De är fördelade över hela landet se vår karta samt vår lista.

Läs mer

Trimguide

Om du trimmar Strävhårig foxterrier till utställning/vardags är du välkommen att finnas med i vår trimguide. Strävhåriga foxterrierklubben kan ej hållas ansvarig för gjorda trimningar.

Läs mer

Hundförsäkring

Nedan finner ni tips om försäkringar där ni kan jämföra mellan de olika försäkringsbolagen.

Försäkra hunden
Hundförsäkring.SE
Hundförsäkring.NU

Senaste uppdateringar

Information från SKK
Strävhåriga Foxterriers egna dag
Nya styrelseprotokoll
Trimguiden
Läsvärt

Senaste nytt från SKK

Hjälten Cobra är Årets blodgivarhund!
Håll koll med protokoll – 6 nya
Hurra för våra svenska hundraser
Dax för tax att röntgas
SKK begär ändring av jakttider på ripa
Hjälp oss höja rösten mot lidandet
Justerade åtgärder mot covid-19