Ordförandens rader.

Januari – känn på det, nu börjar det vända mot ljusare tider och det känns att det behövs. Både hundar och människor behöver ljuset, vi blir gladare och hundarna blir piggare. Vi har passerat en av året värsta helger för hundarna – nyår, en del bekommer smällarna inte alls och en del lider och ibland flera veckor efter att det är över. Nu skulle det inte finnas raketer med styrpinne och vad händer då? Smällarna som skjuts upp från marken direkt ur stora kartonger gör ingen skillnad för dem som är rädda.

Vad har vi att se fram mot förutom ljuset och längre dagar? Styrelsen ska ha sin årliga planeringsträff i början på mars, terrierklubben ska ha sitt möte Terrierfullmäktige i mitten på april, där ska vi naturligtvis ha någon från klubben som deltar.

Två av årets stora händelser har varit, Stockholmsutställningen och My dog i Göteborg, båda med deltagare från vår ras. Nu ser en del av oss fram mot våren och starten för alla utomhusutställningar, andra ser fram mot våren på andra sätt, kanske att delta i någon utbildning för hund och ägare eller kanske bara följa med husse och matte på långa skogspromenader.

Vi ser fram mot årets första nummer av Strävaren med vår nya redaktör, men för att vi ska få någon tidning behövs ju ett innehåll så därför uppmanar jag Er: har ni något ni vill berätta om, kanske bilder från något upptåg ni haft med era hundar, någon trevlig träff ni varit på, skicka in det till Andreas på: redaktor@foxterrier.se

KRAM och GOD FORTSÄTTNING PÅ NYA ÅRET

Lars

Raskompendium

Det nya raskompendiet, godkänt av Svenska Kennelklubben och använt vid dommarkonferensen i Malmö nov-2017 finns nu att köpa.

Kompendiet innehåller komplett rasbeskrivning och många beskrivande bilder. Kompendiet kostar 100:-/st inklusive emballage och frakt.

Beställning görs enligt följande. Sätt in 100:- på kontonummer SHB 916645088 clearing 6875. Ange ditt namn och medlemsnummer som inbetalare.

För beställare utomlands gäller IBAN:SE6000 0000 0009 1664 5088, BIC:HANDSESS.

Vid frågor välkommen att kontakta Christina Boberg stravaren@boberg.nu.

Strävhåriga foxterrierdagen

Läs vad som har hänt runt om i landet.


Läs mer

Valpar till salu

Valpar väntas

Kennel Crispy 2020 v-11

Resultat från utställningar

Här kan du följa hur det går för våra Strävhår.

Läs mer

Bli medlem i klubben

Som medlem får du vår tidning STRÄVAREN i mars, juni, september och december. Du är också mycket välkommen att deltaga i olika aktiviteter som klubben anordnar. Du och din hund är mycket välkommna att deltaga i våra aktiviteter på RASSPECIALEN som vi anordnar varje år i augusti.

Läs mer

Medlemmar!

Alla klubbens medlemmar får ett nummer i vårt register. Medlemsnumret står på kuvertet som Strävaren skickas i. När Ni anmäler er till utställningar eller andra arrangemang i klubbens regi samt gör betalningar till klubben. Var vänliga att ange ert medlemsnummer det underlättar mycket för dem som administrerar vår verksamhet.
De medlemmar som är sena med inbetalningen av medlemsavgiften kommer i fortsättningen att få tidigare nummer av Strävaren i samband med massutskick av "nästa" nummer. Nya medlemmar får självklart sin Strävare så snart de har gått med i klubben.
Om ni byter adress glöm då ej att meddela detta till klubben. Då har Strävaren lättare att hitta hem till er.
/Styrelsen

Logga in

Välkommen att skapa ett konto för att få tillgång till att ladda upp bilder och dela dessa här på hemsidan samt tillgång till tidigare nummer av vår tidning Strävaren.

Logga in     Skapa konto

Kalendern

Läs mer

Nationell dag för Strävhårig Foxterrier

Den 19:e oktober 2014 runt om i landet samlades för första gången Foxterriers för att fira vår egna nationella dag.

Läs mer

Annonser

Uppfödare

Det finns för närvarande 20 uppfödare av strävhårig foxterrier. De är fördelade över hela landet se vår karta samt vår lista.

Läs mer

Trimguide

Om du trimmar Strävhårig foxterrier till utställning/vardags är du välkommen att finnas med i vår trimguide. Strävhåriga foxterrierklubben kan ej hållas ansvarig för gjorda trimningar.

Läs mer

Hundförsäkring

Nedan finner ni tips om försäkringar där ni kan jämföra mellan de olika försäkringsbolagen.

Försäkra hunden
Hundförsäkring.SE
Hundförsäkring.NU

Senaste uppdateringar

Information från SKK
Strävhåriga Foxterriers egna dag
Nya styrelseprotokoll
Trimguiden
Läsvärt

Senaste nytt från SKK

Ny chans att undersöka din trubbnos
30 000 bidrag till frimärkstävling!
Årets första Hundsport är här
Grattis till pristagarna 2019!
Föreläsningar med Fjällveterinären
Ny kursstart för tre utbildningar
Lämna inte hunden i en kall bil