Ordförandens rader

Hej igen, det var ett tag sedan jag skrev men nu är det dags.

Vi har kommit in i sommaren med ljusa kvällar, och morgnarna ska vi inte tala om, ett fågelliv som är fantastiskt Skator Kajor Måsar Ugglor Gökar listan kan bli lång med dem som pratar med mig tidigt på dagarna.

Sommaren som vi sett fram mot och planerat ett antal resor och besöksmål. En efter en av aktiviteterna i almanackan har vi fått stryka, Norgeresan blev inte i år heller. Besök hos barn och barnbarn som inte bor i närheten är begränsat till Facetimesamtal, så vi kan i alla fall se varandra. Tack till smarta telefoner för det.

När jag skriver det här har jag precis fått information från SKK där man ställer in alla sina länsklubbsutställningar till och med 30 september och förlänger beslutet om begränsningsregler gällande antal deltagare året ut.

Det här påverkar ju oss i allra största grad, vi har ju tyvärr fått ställa in en av årets höjdpunkter för klubben: Grännaspecialen.

Jag hoppas Ni läst på Facebook och även här på hemsidan om styrelsens beslut. Ett tungt beslut såklart. De flesta av oss i styrelsen har beslutat sitta kvar till nästa års träff och årsmöte så vår verksamhet styrelsemässigt och klubbmässigt påverkas inte nämnvärt.

Vi får ta nya tag till nästa år och hoppas få se fram mot en fantastisk träff i augusti 2021. Du som hade tänkt komma i år och Du som inte planerat in träffen i år:

Skriv redan nu in Gränna helgen vecka 34 2021 i din kalender.

Nu ska jag gå ut i solen och se på hur gräset växer.

Till Er alla från mig och övriga styrelsen:

TREVLIG SOMMAR

Till nästa gång

VOFFVOFF

Lars

Information från styrelsen

Efter ingående diskussioner inom styrelsen samt kontakter med SKK och med hänsyn tagen till FHM´s rekommendationer angående COVID 19 har en enig styrelse fattat följande beslut:
Grännaträffen 22-23 augusti 2020:
Aktivitetsdagen ställs in
Rasutställningen ställs in

Årsmötet för verksamhetsåret 2019-2020 flyttas till årsmötet 2021, där då två verksamhetsår kommer att behandlas. Styrelsen kommer ändock att se till att en revisionsberättelse tas fram vilken kommer att granskas av klubbens revisorer. De uppdrag styrelsen fått med sig från tidigare årsmöte kommer vi naturligtvis att fortsätta jobba med för redovisning vid nästkommande årsmöte. Styrelsen kommer därmed att sitta kvar ett år till utan formella val.

Överklagan på detta beslut skall framföras skriftligt till styrelsen snarast.

20200527 Styrelsen Strävhåriga Foxterrierklubben.

Raskompendium

Det nya raskompendiet, godkänt av Svenska Kennelklubben och använt vid dommarkonferensen i Malmö nov-2017 finns nu att köpa.

Kompendiet innehåller komplett rasbeskrivning och många beskrivande bilder. Kompendiet kostar 100:-/st inklusive emballage och frakt.

Beställning görs enligt följande. Sätt in 100:- på kontonummer SHB 916645088 clearing 6875. Ange ditt namn och medlemsnummer som inbetalare.

För beställare utomlands gäller IBAN:SE6000 0000 0009 1664 5088, BIC:HANDSESS.

Vid frågor välkommen att kontakta Christina Boberg stravaren@boberg.nu.

Strävhåriga foxterrierdagen

Läs vad som har hänt runt om i landet.


Läs mer

Valpar till salu

Leverans: 04-10 Kennel Foxtans

Valpar väntas

Kennel North Fox's 2020 v-34
Kennel Läckerbiten's 2020 v-36

Resultat från utställningar

Här kan du följa hur det går för våra Strävhår.

Läs mer

Bli medlem i klubben

Som medlem får du vår tidning STRÄVAREN i mars, juni, september och december. Du är också mycket välkommen att deltaga i olika aktiviteter som klubben anordnar. Du och din hund är mycket välkommna att deltaga i våra aktiviteter på RASSPECIALEN som vi anordnar varje år i augusti.

Läs mer

Medlemmar!

Alla klubbens medlemmar får ett nummer i vårt register. Medlemsnumret står på kuvertet som Strävaren skickas i. När Ni anmäler er till utställningar eller andra arrangemang i klubbens regi samt gör betalningar till klubben. Var vänliga att ange ert medlemsnummer det underlättar mycket för dem som administrerar vår verksamhet.
De medlemmar som är sena med inbetalningen av medlemsavgiften kommer i fortsättningen att få tidigare nummer av Strävaren i samband med massutskick av "nästa" nummer. Nya medlemmar får självklart sin Strävare så snart de har gått med i klubben.
Om ni byter adress glöm då ej att meddela detta till klubben. Då har Strävaren lättare att hitta hem till er.
/Styrelsen

Logga in

Välkommen att skapa ett konto för att få tillgång till att ladda upp bilder och dela dessa här på hemsidan samt tillgång till tidigare nummer av vår tidning Strävaren.

Logga in     Skapa konto

Kalendern

08-22 Gränna 2020

Läs mer

Nationell dag för Strävhårig Foxterrier

Den 19:e oktober 2014 runt om i landet samlades för första gången Foxterriers för att fira vår egna nationella dag.

Läs mer

Annonser

Uppfödare

Det finns för närvarande 20 uppfödare av strävhårig foxterrier. De är fördelade över hela landet se vår karta samt vår lista.

Läs mer

Trimguide

Om du trimmar Strävhårig foxterrier till utställning/vardags är du välkommen att finnas med i vår trimguide. Strävhåriga foxterrierklubben kan ej hållas ansvarig för gjorda trimningar.

Läs mer

Hundförsäkring

Nedan finner ni tips om försäkringar där ni kan jämföra mellan de olika försäkringsbolagen.

Försäkra hunden
Hundförsäkring.SE
Hundförsäkring.NU

Senaste uppdateringar

Information från SKK
Strävhåriga Foxterriers egna dag
Nya styrelseprotokoll
Trimguiden
Läsvärt

Senaste nytt från SKK

Saknar du sommarens utställningar?
Hunden på sommaren
Varm bil – en dödsfälla för hunden
Håll koll med protokoll – 8 nya
Ökade risker med att köpa hund i coronatider
Färre avläsningsdagar i sommar
Långa handläggningstider just nu